VELUX BFX 1000 alátétfólia vízelvezető csatornával

A VELUX BFX 1000 alátétfólia vízelvezető csatornával biztosítja a vízzáró csatlakozást a VELUX tetőtéri ablak és a tetőfólia között, 15°-90°-os tetőhajlásszög esetén.

VELUX BFX 1000 alátétfólia vízelvezető csatornával
7.458 Ft,- / db

A BFX 1000 jelű beépítő beépítőtermék két elemből áll:

  • alátétfólia
  • vízelvezető csatorna

Az alátétfólia biztosítja a vízzáró csatlakozást a VELUX tetőtéri ablakok és a tetőfólia között, 15°-90°-os tetőhajlásszög esetén. Cserépléccel ellátott és anélküli tetőszerkezet esetén is ideális megoldás, emellett kiszellőztetett és kiszellőztetés nélküli tetőkben is alkalmazható. A vízelvezető csatorna két részből áll, erős kapcsokkal csatlakozik a csatornához.

Jellemzők

  • Az alátétfólia redőzött kialakítású, ezért rugalmasan formálható, így pontosan és hézagmentesen hozzá illeszthető a tetőfóliához a tetőszerkezet kialakításától függetlenül.
  • A cseréplécekre felfekvő alátétfólia több helyet hagy a hőszigetelő anyagnak.
  • Minthogy az alátétfólia páraáteresztő anyagból készül, védelmet nyújt a nedvesség ablak körüli felhalmozódásával szemben.
  • A fóliát a sarkoknál megerősítettük a vízzáró és egyszerű beépítés érdekében.
  • A vízelvezető csatorna az alátétfóliára kerülő párát a tetőtéri ablak melletti szarufaközbe vezeti, miközben az alátétfólia ablak feletti részét stabilan rögzíti. Egyszerűen rögzíthető, hossza állítható.

Anyag

Speciális páraáteresztő 3-rétegű, 0,5 mm vastag polipropilén fólia (PP), az ablak oldalsó részénél pliszírozva. Sd=0,03 m. A vízelvezető csatorna anyaga galvanizált acél.

Beépítés

Az alátétfóliát a cseréplécekre kell helyezni, és rájuk simítani. A fólia ezután kapcsokkal könnyen az ablakkerethez, illetve a tetőszerkezethez rögzíthető.

velux-bfx-alatetfolia-vizelvetzo-csatornaval